+31 (0)495 496 470
  • +31 (0)495 496 470

Cityguide

Ultieme ontspanning in Cranendonck en omgeving

Budel (in het Budels: Buul) is een dorp in de gemeente Cranendonck in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen ongeveer 25 km ten zuiden van Eindhoven. Het grenst aan de Belgisch-Limburgse gemeente Hamont-Achel en de Nederlands-Limburgse gemeente Weert.

Er zijn maar weinig plaatsen in de provincie Noord-Brabant die zoveel natuurgebieden herbergen als de gemeente Cranendonck. Zo treft u hier bos, heide, moeras en water aan. Prachtige voorbeelden hiervan zijn de Pan, ’t Goor, Groote Heide, Buulder Berg, De Ringselvennen, Het Buulder Broek, het Cranendoncks bos en de Weerter- en Budelerbergen. Allemaal onderdeel van natuurpark de Groote Heide. Deze gebieden bieden aan een groot aantal vogels voor- en najaar een broed- en rustgelegenheid. De vele natuurgebieden lenen zich uitstekend voor een prachtige wandel- of fietstocht. Ook ruiters en mountainbikers kunnen hun hart ophalen tijdens een tocht in de natuur. La Marquise biedt diverse fiets- en wandelroutes aan. 

 

Sorteren op

Kempen airport

Budel (1 km)

Een hele speciale manier om de prachtige omgeving van Cranendonck te bekijken vanuit de lucht. Rondvluchten zijn iedere dag mogelijk vanuit Kempen Airport. Of droom je ervan om zelf eens een vliegtuig te besturen? Zelf vliegen is een ervaring die zich moeilijk laat beschrijven. Zelf vliegen moet je voelen! Het maken van een proefles is dan ook de uitgelezen kans om eens kennis te maken met alle fascinerende aspecten van het zelf besturen van een vliegtuig.

Natuurgebied de Groote Heide

Cranendonck (3 km)

Ontdek De Groote Heide; een uniek grensoverschrijdend gebied in Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Hamont-Achel en Neerpelt. Het landsgrensoverschrijdende gebied De Groote Heide is binnen Noord-Brabant een topgebied voor natuur, toerisme & recreatie. Met 6000 ha aaneengesloten natuurgebieden met diep paarse heide, fris groene bossen, beken, riviertjes en vennen, maar ook vele bijzondere cultuurhistorische (ver)gezichten maken De Groote Heide een unieke omgeving. Opvallend is het dorpse karakter met stedelijke voorzieningen binnen handbereik.

De Bout

Soerendonk (4 km)

Het restaurant van De Bout, in het pittoreske Soerendonk, is een restaurant waar elk detail tot in de puntjes is uitgedacht. Of je nu komt voor een lunch of heerlijk wilt dineren. Elk gerecht is anders, met echt goed eten en gezelligheid op een prachtige plek.

 

Taverne 't hof

Maarheeze (5 km)

In een van de meest historische panden van Maarheeze, in 1734 ontstaan als zijnde teutenhuis, is een gezellig eigentijds restaurant met borrelgedeelte gerealiseerd. Taverne 't hof beschikt over een restaurant en gezellige lunch- en borrelruimte.
Zeven dagen per week geopend!

Restaurant Marrees

Weert (8 km)

Kom, Ontdek, Beleef, Geniet!  Neem plaats in het restaurant dat geschikt is voor alle momenten zowel zakelijk als privé. De vernieuwende en toegankelijke menukaart, met vele exclusieve smaakbelevingen, kenmerkt de signatuur en de vertrouwde gastvrijheid van Jan en Patricia Marrees. Bekroond met 1 michelin-ster.

Tribeca Heeze

Heeze (19 km)

Tribeca gaat voor hoge kwaliteit van bewust geselecteerde verse producten. De keuken is de kern van de zaak waar verfijnde, intense en smaakvolle gerechten met een eigen identiteit voor u worden bereid.
Tribeca is bekroond met twee michelin-sterren.

 

Designer outlet Roermond

Roermond (40 km)

Designer Outlet Roermond is een walhalla voor iedereen die graag een dagje winkelt. De gezellige straatjes doen je denken alsof je op vakantie bent. Met 150 winkels en 200 designermerken tegen kortingen die oplopen tot 70%, bieden zij voor ieder wat wils. De gezellige restaurants maken uw dag compleet. De mooie locatie ligt op 3 minuten loopafstand van het historische centrum van Roermond.